Panerad torsk med potatis & kall dillsås

Panerad torsk med potatis & kall dillsås

Ingredienser:

Potatis - 3 st

Torskfiléer - 180 g

Crisy chicken kryddmix (Santa Maria) - 1/4 påse

Panko - 1 dl

Äggvita - 1/2 dl

Dillsås:

Grekisk yoghurt 0% - 1 dl

Lättmajonäs - 1 tsk

Saltgurka - 1 st

Citron - 1 klyfta

Finhackad dill - 1/2 dl

Salt och peppar 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och koka potatis. Salta och doppa torsken i äggvita. Vänd torsken i en blandning av panka och crispy chicken kryddmix. Lägg det på en ugnsform med bakplåtspapper och ställ in det i ugnen i ca 20 min. Rör ihop grekisk yoghurt, lättmajonnäs, finhackad saltgurka, finhackad dill, citron, salt och peppar i en skål. Servera fisken tillsammans med den färdigkokta potatisen och den kalla dillsåsen.

Näringsvärde:

419 kcal

51 g protein

46 g kolhydrater

2 g fett

    Tillbaka till recept