
Panerad torsk med potatis & kall dillsås
Ingredienser:
Potatis - 3 st
Torskfiléer - 180 g
Crisy chicken kryddmix (Santa Maria) - 1/4 påse
Panko - 1 dl
Äggvita - 1/2 dl
Dillsås:
Grekisk yoghurt 0% - 1 dl
Lättmajonäs - 1 tsk
Saltgurka - 1 st
Citron - 1 klyfta
Finhackad dill - 1/2 dl
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och koka potatis. Salta och doppa torsken i äggvita. Vänd torsken i en blandning av panka och crispy chicken kryddmix. Lägg det på en ugnsform med bakplåtspapper och ställ in det i ugnen i ca 20 min. Rör ihop grekisk yoghurt, lättmajonnäs, finhackad saltgurka, finhackad dill, citron, salt och peppar i en skål. Servera fisken tillsammans med den färdigkokta potatisen och den kalla dillsåsen.
Näringsvärde:
419 kcal
51 g protein
46 g kolhydrater
2 g fett